De Tantra Visie en Visie over Matriarchaat, Oefeningen, Tips, Repressieve Religie, Bevrijdende Religie, Gedachten over Matriarchaat, Niveau's van ervaringen, Vrouwelijk Genieten, Energie Oefeningen, Links

TANTRA OEFENINGEN

 

"Wanneer de geÔnitieerde de perfecte balans heeft gevonden tussen yin en yang dan staat hij in het vaste Midden. Wanneer hij in het centrum staat is hij een bemiddelaar tussen Hemel en Aarde. Eerst binnen in hemzelf en vervolgens via zijn invloed over de gehele Kosmos. Dit kan alleen bereikt worden door het ervaren van de heilige samensmelting waarin yin en yang uitgewisseld worden."    

TANTRISTISCHE ENERGIE-OEFENING

Dit is een partneroefening, maar het is aan te raden om deze eerst in aangepaste vorm alleen te doen, zodat je gevoel krijgt voor je eigen energie. Dat maakt het gemakkelijker om de energie van iemand anders te voelen.

Wat we gaan doen is de aura voelen. De aura is een fijnstoffelijk energie lichaam dat het lichaam omringt.

Probeer dat eerst bij jezelf maar te voelen. Hou je hand op een beperkte afstand van je lichaam. Voel je iets?

Een heel directe ervaring van de aura krijg je als je de handpalmen op verschillende afstanden van elkaar houdt. Zeker als je de handpalmen eerst tegen elkaar gewreven hebt, waardoor ze energetisch geladen zijn, zul je een effect merken.

Nu kun je tegenover een partner gaan zitten met de handpalmen naar elkaar toe gekeerd. Hou de handpalmen op verschillende afstanden van elkaar. Als je iets merkt ben je rijp om elkaar een energetische massage te geven. Raak elkaar dus niet (fysiek) aan, maar masseer alleen de aura vanaf het hoofd tot de voeten. Doe dit bij voorkeur naakt.

yin-yang

 

YIN-YANG SPEL

Een leuke oefening is de z.g. yin-yang oefening. Bij deze oefening is de ene partner gedurende een bepaalde tijd in de actieve rol (yang) en de andere partner in de passieve rol (yin) en andersom. Belangrijk is om de tijd van te voren goed vast te stellen en te kijken wanneer het tijd is om te wisselen. Die tijdsduur kan variŽren van een uur tot een dag.

Het kan goed zijn om voor de eerste keer te kiezen voor een oefening van in totaal 4 uur (dus ieder 2 uur in de actieve rol).

De oefening gaat als volgt: Degene die in de yang rol zit is koning en mag al zijn wensen uiten aan degene die in de yin rol zit. Die wensen kunnen bijv. zijn een maaltijd bereiden, een eindje wandelen, iets te drinken halen, een massage of vormen van seksualiteit.

Belangrijk is dat degene die in de yang rol zit zijn wensen uit zonder rekening te houden met wat de partner die in de Yin rol zit prettig zou vinden. Als de yin partner iets  onacceptabel vindt dan kan deze het zeggen en heeft hij het recht om dat te weigeren. De partner die in de yin rol zit heeft dus altijd een "vetorecht".

Wat deze oefening oplevert is dat duidelijk wordt wat jij prettig vindt en waar je partner van houdt, zonder dat er gestreefd wordt naar compromissen, die onduidelijkheid in de hand werken. In het normale leven houden we, als het goed is, wel rekening met de ander, maar dit kan als bij-effect hebben dat onze eigen wensen vervaagd worden.

Soms hebben we denkbeelden over wat de ander misschien wel en misschien niet fijn zou vinden. De kans is groot dat we niet zijn nagegaan of die denkbeelden kloppen. Het eindresultaat is dat we wensen, waarvan we het idee hebben dat ze verkeerd zouden kunnen vallen niet uiten, kiezen voor veiligheid en daarmee ook voor saaiheid en sleur. Dit heeft een negatief effect op de relatie.

Een ander effect van deze oefening is dat de fantasie geprikkeld wordt. Door na te denken over wat jij leuk vindt kom je wellicht op nieuwe ideeŽn en kun je stimulerende vormen van opwinding ontdekken.

 

TANTRISTISCH PARTNER RITUEEL
(KAN IN AANGEPASTE VORM OOK ALLEEN WORDEN GEDAAN)

Hierna volgt een beschrijving van een Tantristisch ritueel. De bedoeling hiervan is om je fantasie te prikkelen, zodat je uiteindelijk je eigen ritueel kunt ontwerpen (samen met je eventuele partner). Mocht je geen partner hebben dan is het ook mogelijk het ritueel te doen. In plaats van dat je vrijt met de ander kun je met jezelf vrijen. Ook masturbatie is er om van te genieten. Het is zelfs aan te raden voor mensen met een partner om eerst een solo ritueel te doen. Hoe kun je immers van het lichaam van een ander genieten, als je niet vertrouwd bent met je eigen lichaam?

Bij dit ritueel gaat het in de eerste plaats om genieten van en met elkaar. Het kan zijn dat het op een bepaald punt stokt of dat iets niet goed voelt. Als dat zo is dan kun je het ritueel onderbreken of stoppen. We werken hier met fijne energieŽn en als er op bijv. het emotionele vlak problemen in de relatie spelen dan zullen die tijdens het ritueel naar boven komen. Ik zou dan ook niet willen aanraden om het ritueel te doen als er nog allerlei dingen fout zitten in de relatie. Het is dan belangrijk om eerst aan die problemen te werken. Het ritueel kan een mooie relatie nog mooier maken en de seksualiteit een spirituele dimensie geven. Het is echter geen geneesmiddel voor relatieproblemen!

Centraal in het ritueel staan behalve genieten het herkennen van het Goddelijke in elkaar en het opbouwen van energie. Vandaar dat er zoveel nadruk op wordt gelegd dat het orgasme niet te vroeg wordt bereikt, want dan wordt het moeilijk om een nieuwe opbouw van energie te bereiken.

Dan nu de beschrijving van het ritueel: Zorg allereerst dat je de tijd hebt voor elkaar. Zet de telefoon en de deurbel uit en probeer andere storende invloeden te voorkomen.

Maak eerst de ruimte aantrekkelijk. Gebruik daarvoor bijv. kaarsen, Boeddhabeeldjes, wierook, edelstenen, bloemen etc.

Vergeet niet een speciale minnehoek in te richten. Met daarin matrassen en diverse aantrekkelijke voorwerpen. Zet daar ook lekkere dingen klaar om te eten.

Vooral fruit (m.n. kleine vruchten) en wijn (druivesap) zijn belangrijk. Zorg voor de juiste (zachte) muziek (probeer te regelen dat je niet steeds muziek opnieuw moet opzetten, zet bijv je CD op repeat of je cassettespeler op continuing play).

De ruimte moet natuurlijk ook warm genoeg zijn om er naakt in te zijn.

Vervolgens gaat ieder zich apart aantrekkelijk maken. Ga eerst onder de douche of in het bad. Smeer vervolgens je lichaam in met een geurige olie (maak bijvoorbeeld eens gebruik van essentiŽle oliŽn).

Daarna ga je je aankleden, je trekt een wijdvallend gewaad aan, zonder knellende riemen, onderbroekjes e.d., zodat de energie goed kan doorstromen.

Hierna ga je de ruimte in en ga je tegenover elkaar zitten. Je groet elkaar op Indiase wijze door ieder afzonderlijk de rechter en linkerhandpalm samen te brengen.

Dan ga je elkaar aanraken, eerst raakt de ene persoon een lichaamsdeel van de ander aan en vervolgens andersom. Je begint bij het haar en gaat vervolgens het hele lichaam langs tot aan de tenen. De vrouw zegt steeds: "Ik groet de heilige (het lichaamsdeel bijv. de neus) van Shiva". De man zegt "Ik groet de heilige.....van Shakti" (Shiva en Shakti zijn Goden, hiermee groet je het lichaam van de ander als Goddelijke uitingsvorm). Vergeet niet de yoni (vagina) en lingam (penis) te groeten

Vervolgens geef je weer elkaar de Indiase groet en zegt de man: "Ik groet de heilige spirituele kern van Shakti" en de vrouw "Ik groet de heilige spirituele kern van Shiva".

Als we dit gedaan hebben gaan we elkaar te eten geven.

De vrouw doet de man een stukje klein fruit in de mond (een druif is bijvoorbeeld zeer geschikt) en andersom doet de man dat bij de vrouw. Vervolgens neemt een van de partners een slok wijn, slikt dat niet door, maar geeft de ander een kus en laat tijdens die kus de wijn in de mond van de ander lopen, die het doorslikt. Ook dit gebeurt natuurlijk weer andersom.

Dit kan een paar keer herhaald worden. Dan gaan we masseren. Eerst trekken we elkaar op een langzame wijze de kleren uit en wanneer we naakt zijn geven we elkaar een zachte intuÔtieve massage, met fijne olie en trekken daar ruim de tijd voor uit.

Wel dient hierbij te worden opgelet dat er geen olie aan het condoom komt. Rubber wordt namelijk aangetast door olie (zie gebruiksaanwijzing condooms).

Hierna pakt de vrouw de penis van de man en begint deze zachtjes te wrijven. De man aait zachtjes over de clitoris en de borsten. De vrouw zegt: "Ik groet de lingam van Shiva" en de man zegt: "Ik groet de yoni en borsten van Shakti".

Dit kan een tijdje doorgaan, maar we moeten ervoor zorgen dat het orgasme wordt uitgesteld.

We laten de geslachtsorganen los en herhalen het ritueel met de wijn en het fruit en voeren elkaar eventueel andere etenswaren.

Hierna kunnen we elkaars geslachtsorganen gaan likken en eventueel de andere erogene zones. Dit gebeurt rustig en afwisselend; de ene persoon na de ander. Na dit een tijdje gedaan te hebben kan er voor gekozen worden om de geslachtsorganen met de hand te stimuleren.

Hierna kan de vrouw de man eventueel een condoom omdoen. Ook dit gebeurt rustig en in een meditatieve sfeer.

Vervolgens gaan we zo dicht mogelijk tegen elkaar zitten. De man houdt zijn benen achter het lichaam van de vrouw en andersom. De bovenlichamen zijn tegen elkaar. Het bekken van de vrouw ligt op het bekken van de man. De lingam van de man glijdt de yoni van de vrouw binnen. We maken ritmische bewegingen en proberen het proces zo lang mogelijk te laten duren door te stoppen als het orgasme bijna bereikt wordt.

Na het hoogtepunt (als de man eerder klaarkomt kan ervoor gekozen worden dat hij de vrouw met zijn vingers stimuleert) blijven we elkaar nog geruime tijd vasthouden, brengen we elkaar de Indiase groet en zeggen beiden: "Ik dank jou voor deze Goddelijke ervaring" .

Vervolgens gaan we samen onder de douche, maken daar ook een gezamenlijke ervaring van, eten wat en praten na. We maken elkaar kenbaar wat onze ervaringen waren. We doen dat open en eerlijk.

YONI VERERING

Al het leven komt in deze wereld via de yoni. De yoni is dan ook te zien als de poort van het leven. Het is de essentie van het scheppende principe.

Als de man met zijn tong de yoni stimuleert verenigt het mannelijke zich met het vrouwelijke. Het Yin verenigt zich met het Yang waaruit het AL wordt gevormd. De man dient zich over te geven aan het ritme van de yoni. Hij dient niet voortijdig op te houden, maar door te gaan zolang en op een wijze als de Godin dat wenst.

De man zal in meditatie raken en ruimte en tijd vergeten. De Godin zal haar levenspoort, die altijd sluimerend aanwezig is, gestimuleerd voelen. Het activeren van het het Yin met het Yang brengt extase te weeg en zal haar in contact brengen met het AL.

Uiteindelijk komt de man in een staat van meditatie en de vrouw in een staat van extase. Beiden zullen het kosmische ervaren.   

VERENIGING VAN YIN EN YANG

Volgens de Chinezen is de schepping ontstaan uit de spliting van Yin en Yang. Yin en Yang splitsen zich steeds meer totdat ze alle verschijnselen op deze Aarde veroorzaken. 

De steeds verdere uitsplitsing van Yin en Yang geeft schepping en verschijnselen in de materiŽle wereld.

Het samengaan van Yin en Yang geeft terugkeer naar de bron en spirituele ervaringen.

In de erotiek zijn we bezig met onze mini kosmos. We zijn bezig met de essentie van scheppen en terugkeren naar de bron.

De vrouw wordt belichaming van het universele vrouwelijke principe (Shakti of Yin) en de man van het universele mannelijke principe (Shiva of Yang).

Man en vrouw kunnen tegenover elkaar zitten. Terwijl ze naakt zijn beroeren ze hun geslachtsorganen, de centra van Yin en Yang energie. Het Yang van Shiva raakt in extase terwijl hij het Yin van Shakti ziet en van een afstand voelt. Het Yin van Shakti raakt in extase van het Yang van Shiva. Beide voelen de energie van vereniging, van het Al.

Doordat ze elkaar alleen aankijken wordt de wens naar vereniging niet gerealiseerd. Echter het verlangen wordt groter en groter. Hierdoor wordt de energie en het magnetisme verder opgebouwd. Het verlangen maakt het onmogelijk om te denken, hierdoor komt het denken tot stilstand. Beiden bereiken een staat van meditatie.   

In Yin bevindt zich Yang en in Yang bevindt zich Yin. Gestimuleerd door de aantrekking van Shakti zal uiteindelijk binnenin Shiva zijn eigen secundaire Yin zich verenigen met zijn dominante Yang energie. Hierdoor wordt het innerlijke huwelijk bereikt, een alchemistische transformatie welke extase geeft.

Binnenin Shakti zal gestimuleerd door het Yang van Shiva haar eigen secundaire Yang zich verenigen met haar dominante Yin. Ook zij bereikt daarmee een alchemistische transformatie, het innerlijke huwelijk en daarmee extase.   

KLIK HIER VOOR INFORMATIE OVER VOORWAARDEN VOOR TANTRA, TANTRISTISCH MEDITEREN EN HET MANNELIJKE EN VROUWELIJKE ORGASME

Op alle artikelen berust het copyright bij Roeland
Roeland: De auteur van deze site. Als je ideeŽn hebt voor aanvulling of verbetering van deze site dan kun je mailen shiva7777@gmail.com  

De Tantra Visie en Visie over Matriarchaat, Oefeningen, Tips, Repressieve Religie, Bevrijdende Religie, Gedachten over Matriarchaat, Niveau's van ervaringen, Vrouwelijk Genieten, Energie Oefeningen, Links