De Tantra Visie en Visie over Matriarchaat, Oefeningen, Tips, Repressieve Religie, Bevrijdende Religie, Gedachten over Matriarchaat, Niveau's van ervaringen, Vrouwelijk Genieten, Energie Oefeningen, Links

Tantristische energie oefeningen

Hier volgt een aantal Tantristische energie-oefeningen welke tot doel hebben om energie op te wekken en te verplaatsen naar hogere energiecentra

DE CHAKRAGOLF

De 7 chakra’s zijn energiecentra die liggen tussen kruin en stuit. Door middel onderstaande oefening kan de seksuele energie in de lagere chakra's worden opgewekt en verplaatst naar hogere chakra's. Uiteindelijk ontstaat zo een energiestroom langs de ruggegraat naar het hoogste chakra. Het opwekken van die energiestroom kan leiden tot een verlichtingservaring, hetgeen het uiteindelijke doel van Tantra is.  

Tijdens de oefening ‘chakragolf’ zit de ene partner met gekruiste benen op een kussen.

De andere partner zit achter hem of haar ter ondersteuning. De ondersteunende partner beroert ter stimulatie zachtjes de lingam (penis) of yoni (vagina) en legt de andere hand tijdens de oefening op telkens een hogere chakra. Beide partners concentreren zich op het gelijktijdig ademen.

De voorzittende partner gebruikt zijn bekkenbodemspieren. Wanneer de partners met een bepaald chakra bezig zijn visualiseren ze de kleur welke hoort bij dat chakra. Wanneer voldoende energie is gewekt in een chakra, maakt de ondersteunende partner een strelende beweging van het lagere naar het hogere chakra waardoor de energie zich omhoog verplaatst. 

Het resultaat van deze oefening is dat de chakra's worden geopend en dat de energie zich naar het hoogste chakra kan verplaatsen.

Sekscentrum (donkerrood): verbondenheid met de aarde en onze eigen seksualiteit.

 chakra 1.jpg (2014 bytes)

Hara-centrum (oranje): gevoelens en emoties.

chakra2.jpg (2001 bytes)

Zonnevlechtcentrum (geel): ademhalen, ontplooiing, macht.

chakra3.jpg (2154 bytes)

Hartcentrum (groen): liefde, mededogen, vertrouwen, zorgzaamheid en voeding.

chakra 4.jpg (2269 bytes)

Keelcentrum (blauw): stem en creativiteit.

chakra5.jpg (2060 bytes)

Derde-oogcentrum (indigo): verbeelding, intu´tie, perceptie.

 chakra 6.jpg (2628 bytes)

Kruincentrum (violet): zetel van de ziel en deur naar het universum.

chakra7.jpg (3400 bytes)

ENERGIE OPWERKING DOOR MIDDEL VAN TANTRA

Ook door deze oefening ontstaat een energiestroom naar boven.

Asherah.jpg (23743 bytes)        Yemaya.jpg (30973 bytes)

Links: Asherah, de vrouwelijke godin die door Joden werd aanbeden voordat Jahweh (de God van het oude testament) zijn intrede deed. Rechts: Yemeya, een godin uit Nigeria. 

Op alle artikelen berust het copyright bij Roeland shiva7777@gmail.com


Roeland: De auteur van deze site. De auteur van deze site. Voor vragen en contact kun je mailen shiva7777@gmail.com  

    

 

De Tantra Visie en Visie over Matriarchaat, Oefeningen, Tips, Repressieve Religie, Bevrijdende Religie, Gedachten over Matriarchaat, Niveau's van ervaringen, Vrouwelijk Genieten, Energie Oefeningen, Links