De Tantra Visie en Visie over Matriarchaat, Oefeningen, Tips, Repressieve Religie, Bevrijdende Religie, Gedachten over Matriarchaat, Niveau's van ervaringen, Vrouwelijk Genieten, Energie Oefeningen, Links

Niveau's waarop erotiek kan plaatsvinden

Een erotische ervaring kan plaatsvinden op 3 niveau's:

1. het genitale niveau. Er vindt een ontlading plaats op het niveau van de genitaliŽn. Deze ontlading wordt snel bereikt. Vluggertjes en 'even vrijen voor het slapen' gaan vallen onder deze categorie.

2. Het hartsniveau. Er vindt een hartsconnectie plaats met de partner. De energie heeft de tijd om zich van de  genitaliŽn te verplaatsen naar het hartscentrum. Kenmerkend voor dit stadium is het voelen van een diep gevoel van liefde voor de partner.

3. Het kosmische niveau. De energie verplaatst zich vanaf de genitaliŽn naar het kruincentrum dat zich bovenaan het hoofd bevindt. De kundalini energie die zich in het bekken bevindt richt zich op. Kenmerkend voor dit niveau zijn verbondenheid met het kosmische, extase, ťťn worden met de levenskracht, inspiratie, het ervaren van kleuren en tal van andere sensaties.

Een ervaring die op niveau 3 beleefd wordt omvat automatisch ook de niveau's 1 en 2. 

Ook een erotische ervaring welke enkel op niveau 1 plaatsvindt kan helend, verkwikkend en goed voor de gezondheid  zijn. Echter iedere ervaring brengt andere ervaringen met zich mee.  

spiritualsex.jpg (24426 bytes)

De hogere niveaus van erotische ervaring kunnen bereikt worden door:

1. Het orgasme uit te stellen. Vooral indien men niveau 3 wil bereiken is een langzame stimulering van de geslachtsorganen wenselijk, echter zonder dat het tot een orgasme komt. Immers de energie moet de tijd hebben om zich op te bouwen. Het is niet noodzakelijk dat lingam en yoni zich verenigen. Wel dient een langzame en doorlopende stimulering van de geslachtsorganen plaats te vinden die minimaal een uur duurt.

2. De aandacht dient zich eerst te richten op het hartscentrum en daarna op het kruin (kosmische) centrum. De partners kunnen visualiseren dat zich een energiestroom door het lichaam verplaatst, eerst naar het hartscentrum en daarna naar het kosmische centrum.
Als de aandacht verschuift naar het hartscentrum voel dan onvoorwaardelijke liefde voor de partner. Voel dat je energie je partner verwarmt en ondersteunt.
Als de energie zich verplaatst naar het kosmische centrum voel je dan een deel van het kosmische. Voel je veilig en ondersteunt door de kosmos. Voel dat de energie je hersenen verlicht en ze met vreugde vervult. Hierdoor kan een orgastisch gevoel in de hersenen ontstaan.  

3. Beide partners moeten geen lichamelijke of geestelijke blokkades hebben die het bereiken van hogere niveau's niet toestaat. Indien een van beide partners wel een dergelijk niveau kan bereiken en de ander er niet rijp voor is, dan is het goed mogelijk dat de ervaring voor de partner die 'het niet kan bijbenen' te heftig is. Dit kan leiden tot uitputting of andere verschijnselen die te maken hebben met het niet kunnen hanteren van een veelheid aan energie. 
Lichamelijke of geestelijke blokkades kunnen opgeruimd worden door het verwerken van negatieve ervaringen die te maken hebben met seksualiteit (klik hier voor meer informatie) en/of het beoefenen van lichaamsgerichte therapieŽn zoals bio-energetica, emotioneel lichaamswerk, rebalancing of postural integration.   

Op alle artikelen berust het copyright bij Roeland shiva7777@gmail.com


Roeland:  De auteur van deze site. Voor vragen en contact kun je mailen shiva7777@gmail.com   

 De Tantra Visie en Visie over Matriarchaat, Oefeningen, Tips, Repressieve Religie, Bevrijdende Religie, Gedachten over Matriarchaat, Niveau's van ervaringen, Vrouwelijk Genieten, Energie Oefeningen, Links